Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Turisme


El Municipi de Lladorre ofereix un ampli ventall d'opcions i activitats al visitant dels seus pobles i paisatges. Aquesta diversitat patrimonial es concreta en:

______________________________________________________________________________________________

TURISME DE NATURA

_DSC5734.jpg


Les muntanyes i serralades que modelen el nostre territori amaguen paisatges majestuosos i indrets encisadors, tots ells en un notable estat de conservació. Aquests entorns enclouen ecosistemes on aflora en la seva màxima expressió tota la biodiversitat que hi harmonitza. Aquests paratges són un vestigi del pas dels segles, on s'hi pot dilucidar l'evolució del territori i del paisatge degut al ritme de la naturalesa i a l'acció antròpica.

El senderisme ha estat al llarg dels anys una de les activitats més esteses i atractives del municipi, i per extensió, de tota la comarca del Pallars Sobirà. Trobem nombrosos senders de totes les dificultats, fruits de l'antiga xarxa de camins que comunicava aquestes contrades, així com espectaculars ascensions als cims, ports i estanys del terme. Hi podràs gaudir tant de petits recorreguts familiars com de llargues travesses d'alta muntanya.


______________________________________________________________________________________________

TURISME ARQUITECTÒNIC

20221213_105131-01-01.jpg


Impertèrrits, d'una punta a l'altre del terme municipal, hi trobem assentats, béns arquitectònics únics. Totes aquestes edificacions, han fruït dels mil·lennis de poblament humà als nostres pobles. Esglésies, capelles i oratoris; bordes i cabanes; serradores, moles i forns; ponts d'èpoques medievals, junt amb tots els habitatges que conformen els nuclis els quals són una excel·lent mostra de l'arquitectura tradicional local que podem admirar avui en dia gràcies a la seva pervivència tant en èpoques benaurades com en períodes de malaurança.


______________________________________________________________________________________________

TURISME DE PESCA

pesca-2.png


Tota la conca hidrogràfica de la Noguera Pallaresa al seu pas pel Pallars Sobirà és un paratge idoni per la pràctica de la pesca; sobretot de maig a setembre, període de captura de la truita de riu. Al nostre municipi hi neix i hi flueix la Noguera de Cardós, fruit de la confluència entre el Riu de Tavascan i el Riu de Lladorre. Aquesta xarxa hidrogràfica, junt amb els múltiples estanys, embassaments i rierols; esdevenen una extensa làmina fluviàtil on s'hi pot gaudir de la pesca tant d'aigües braves com d'aigües tranquil·les, sempre en un medi aquàtic d'alta puresa i qualitat. Podeu escollir entre els diferents trams habilitats i les diferents modalitats de pesca: amb mort o sense mort, trams lliures, o trams per la pesca infantil.


______________________________________________________________________________________________

TURISME INDUSTRIAL

InteriorGeneradors.jpg


El Complex Hidroelèctric format per les Centrals de Tavascan i Montamara, és una obra de dimensions colossals construïda la dècada del 1960 al municipi. El conjunt està format per dues grans centrals de producció situades en cavernes dins de la muntanya, junt amb la xarxa subterrània de túnels, canals, canonades i galeries de servei que interconnecta totes les parts funcionals del complex. Una de les seves singularitats és que és reversible, la primera d’aquestes característiques que es va posar en marxa a l’Estat espanyol. De dia agafa l’aigua dels llacs per produir electricitat, i durant la nit funciona com una estació de bombeig; torna a pujar l’aigua fins als llacs superiors per poder reutilitzar l’aigua com a font d’energia.

Per a més informació referent al Complex Hidroelèctric, així com per reservar visites guiades a la Central Hidroelèctrica de Tavascan, seguiu el següent enllaç: RETALLAT_logo_blau_fons_blanc.png


______________________________________________________________________________________________

TURISME DE NEU

intermitja-2.jpg


L’Estació d’Alta Muntanya de la Pleta del Prat, permet la pràctica de l’esqui alpí, l’esqui nòrdic, l’esquí de travessa, les raquetes de neu i l’alpinisme, en un entorn allunyat de les massificacions.

Disposeu de més informació sobre l'ESTACIÓ d'ESQUÍ consultant el web www.tavascan.net


Tavascan_logo_senseFons.png