Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pla de Sostenibilitat Turística de Lladorre                              PlaSostenibilitat_Lladorre_logo_horitzontal_RGB.png
barra.pngCopy of Notícies i actualitat.png

Portada Video.png

Copy of Notícies i actualitat.png


Introducció i justificació

El municipi de Lladorre vol promoure un nou model de turisme competitiu, innovador i sostenible, amb especial atenció al turisme d'alta muntanya.

Aquest nou model consisteix en un turisme esportiu d'alta muntanya durant tot l'any, amb productes turístics per a diferents microsegments de demanda, que aportin valor al destí i assegurin la seva sostenibilitat i competitivitat a llarg termini.

El destí actualment té una estacionalitat marcada, amb una estratègia centrada en el turisme d'hivern a la muntanya de Tavascan i el turisme actiu i de natura a l'Alt Pirineu a l'estiu. A més, ofereix turisme industrial, patrimoni cultural i autenticitat en els diferents pobles, atraient sobretot al segment esportiu.

Però per aconseguir una sostenibilitat i competitivitat sòlides, es necessita una estratègia innovadora que especialitzi i diversifiqui l'oferta amb nous productes i experiències turístiques per captar nous públics, reduir l'estacionalitat i generar un impacte econòmic positiu en el territori. La transformació dels recursos naturals i el desenvolupament de noves infraestructures sostenibles són essencials per adaptar l'oferta a una demanda segmentada i satisfer les noves pautes de consum responsable. La implementació d'una estratègia de màrqueting tàctic, innovadora i orientada serà fonamental.

En resum, el "Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació a Lladorre: turisme esportiu d'alta muntanya 365 dies" serà el projecte clau per transformar el destí turísticament, consolidar la seva posició de lideratge als Pirineus i garantir la seva sostenibilitat a llarg termini.


Què és el PSTD i quin objectiu té ?

El Pla de Sostenibilitat Turística en destinació a Lladorre (PSTD), és un projecte dotat amb una inversió de 1,4 milions d'euros finançats pels fons Next Generation que es desenvoluparà entre el 2023 i el 2025.

L’objectiu general del pla és posicionar el municipi de Lladorre com a destí d'alta muntanya de turisme esportiu sostenible líder dels Pirineus amb una oferta atractiva i competitiva vinculada al turisme esportiu (esquí nòrdic, alpí, freeride i de muntanya, trail running, alpinisme, senderisme, ...) tant a l'estiu com a l'hivern, a l'ecoturisme i al seu patrimoni cultural. Aquesta oferta ha d'estar estructurada i especialitzada per a diferents públics i permetre situar el destí com un autèntic paradís per als amants de la naturalesa salvatge durant els 365 dies de l'any.

 

                                                                 contrallum.jpg
 


Línies estratègiques del Pla de Sostenibilitat

 • Hub d'innovació en turisme esportiu

Generar una proposta turística innovadora de turisme esportiu d'alta muntanya, promoure nous productes especialitzats per a diferents segments i generar noves dinàmiques de col·laboració entre els actors del territori, ja siguin públics o privats, que impulsen la transformació del producte i del destí, posicionant Lladorre com a referent del Pirineu en l'àmbit del turisme esportiu. Les principals modalitats esportives d'especialització del destí són l'esquí nòrdic, alpí, freeride i de muntanya, el trail running, l'alpinisme i el senderisme.

 • Destinació sostenible

Apostar per un aprofitament responsable de l'entorn i una gestió sostenible dels recursos naturals, potenciant la mobilitat sostenible, la diversificació dels productes amb una oferta cultural i d'ecoturisme, mecanismes de col·laboració públic-privada per implicar el sector en la conservació i gestió de la capacitat de càrrega i evitar la saturació dels espais fràgils més concorreguts com la presa de Montalto, el llac de Certascan, etc.

 • Destinació intel·ligent

Incorporar la digitalització de forma efectiva en el sector turístic del destí, i concretament en l'oferta vinculada al turisme esportiu. Es pretén incorporar la tecnologia i el màrqueting digital al destí.


En resum

El "Pla de Sostenibilitat Turística en destinació a Lladorre: Turisme Esportiu d'Alta Muntanya 365 dies" aposta per millorar l'atractiu i la competitivitat global de l'oferta mitjançant una major especialització en el producte de turisme esportiu d'alta muntanya per segments i modalitats, així com la diversificació del producte per aprofitar millor els recursos culturals del destí, per generar una oferta complementària per a famílies i altres públics.

Ambdues estratègies, especialització i diversificació, estan orientades a promoure la desestacionalització del destí i del turisme d'alta muntanya, mitjançant nous usos de l'estació d'esquí per avançar cap a l'obertura de la infraestructura durant tot l'any i oferir propostes turístiques per a nous públics que generin nous arguments de venda.


Els quatre eixos

Les actuacions pivoten sobre 4 eixos estratègics definits a l'Estratègia de Turisme Sostenible d'Espanya 2030 i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

                                         Esquema rodones.png


Les actuacions

Amb aquest objectiu es desenvoluparan els següents projectes tractors:

 1. Transició Verda:
  • Sistema d’aïllament a la Pleta del Prat
  • Pla de millora i regulació de l’accés a la presa de Montalto i llac de Certascan
  • Xarxa de miradors de naturalesa del Parc Natural: Aineto, Boldís, Tuc de la Cima
 2. Eficiència Energètica
  • Biomassa a la nova Casa de l’Esport Tavascan i l’Estació d’Esquí
  • Trail Station Tavascan: Esport alta muntanya 365 dies
  • Foment mobilitat sostenible amb taxi elèctric i punts de càrrega
 3. Transició Digital
  • Millora de la museïtzació del Centre d’Interpretació de l’Aigua
  • Senyalització turística intel·ligent i comptadors de visitatns
  • Nou branding, pàgina web, e-commerce i contingut multimèdia
  • Transició a Oficina de Tursime Intel·ligent
  • Pla de màrqueting digital i formació al sector en digitalització i competitivitat
 4. Competitivitat:
  • La Casa de l’Esport a Tavascan
  • Nous equipament esportius: Pumptrack Tavascan i Sector escalada esportiva Pleta del Prat
  • Ruta de llegendes interactives i ludificades per famílies
  • Museu a l’aire lliure: L’aigua i el patrimoni industrial
  • Creació d’un sistema intel·ligent de gestió del pla de sostenibilitat turística


barra.pngNotícies i actualitat.png

notícia 1.png

S’ha començat a treballar amb el Pla de Sostenibilitat Turística de Lladorre. Les primeres actuacions s’han centrat en la creació d’un equip de treball. En primer lloc, la contractació de TourisLab com a empresa de consultoria especialitzada en plans de sostenibilitat i turisme. En segon lloc, la contractació d’Èric Vande Vliet, tècnic esportiu, per tal de realitzar tasques d’assessorament del projecte, seguiment i execució del pla.
S’ha fet un anàlisi exhaustiu de la situació inicial i desenvolupament de les actuacions per tal de poder acomplir amb els objectius d’aquest Pla de Sostenibilitat Turística amb els fons europeus de Next Generation.
Presentem la nova marca del Pla de Sostenibilitat Turística de Lladorre amb el nou logo dissenyat per Simbòlic.
Actualment hi ha 7 subactuacions iniciades, les quals s’aniran informant en aquest apartat de notícies a mesura que es vagin executant.