al contingut a la navegació Informació de contacte

Noves barreres paraallaus a l’estació de Tavascan

DIVENDRES 15 OCTUBRE 2021

La Generalitat hi ha invertit 626.000 euros i permeten reforçar la seguretat del talús situat a la zona d’aparcament d’aquesta instal·lació

L’estació d’alta muntanya de Tavascan, situada al municipi de Lladorre, reforça la seva seguretat amb la instal·lació de noves barreres paraallaus que estan situades a la zona de l’aparcament.

Aquest diumenge, 12 d’octubre, han visitat les actuacions efectuades el director general de Polítiques de Muntanya i del Litoral, Albert Alins; el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Ricard Pérez; i l’alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs; entre d’altres personalitats i responsables de l’Estació.

Els treballs es van iniciar el passat mes de juny i han comportat una inversió de 626.000 euros duta a terme el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta forma, es millora la seguretat d’aquesta part de l’Estació que sovint es veia afectada per petites allaus.

Ara mateix, aquesta zona de l’Estació està protegida amb barreres paraallaus entre les cotes 2.015 a 1.915 metres. L’actuació que ara ha finalitzat permetrà evitar allaus més avall de la cota 1.915 metres. L’estació de Tavascan està situada a l’extrem nord occidental del Pirineu de Lleida, just a l’epicentre del Parc Natural de L’Alt Pirineu. La vall de Tavascan és un indret d’alta muntanya de gran interès paisatgístic i cultural. Ofereix una inigualable oferta turística, així com tota mena de serveis adreçats a donar a conèixer els atractius d’aquesta extensa àrea natural. Les seves pistes d’esquí, tot i ser de petites dimensions, ofereixen un ampli ventall de possibilitats lúdiques i esportives: esquí nòrdic, alpí, raquetes, escola d’esquí, el refugi, camp d’arves, etc.

Galeria d'imatges

Document Actions