Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TROBADA TRANSFRONTERERA AL PORT DE TAVASCAN

DIVENDRES 25 AGOST 2023

Aquest dimecres, 23 d’agost, s’han tornat a reunir al pas muntanyenc els veïns
de la població catalana amb els de la francesa, Ustou.

Mig centenar de persones han participat aquest dimecres, 23 d’agost, a la tradicional trobada transfronterera al port de Tavascan o Marterat. Una iniciativa que impulsa i intensifica l’agermanament entre els veïns de la població catalana i els de la  població francesa d’Ustou i el Parc Natural de l’Alt Pirineu i el Parc Natural Regional de Pyrénées
Ariégeoises.

Aquesta trobada era anual, tot i que els darrers anys s’havia anul·lat arran de la pandèmia. Té un caràcter lúdic i festiu, i es realitza en plena muntanya, en aquest part del port on limiten els territoris català i occità.

Durant la trobada, hi ha parlaments, una degustació de productes locals típics de cada població i, posteriorment, al poble actuacions musicals com les de Mercè i Arnau, o de l’artista Júlia Amor; així com diversos expositors amb producte local.

Tavascan, al municipi de Lladorre, fa diversos anys que manté contactes comuns amb la població fronterera occitana d’Ustou, situada a la regió de  Occitanie, al departament de l'Arieja. Ustou té una població de més de 300 habitants i repartits entre diversos nuclis disseminats.

La trobada és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Lladorre i el Comune d’Ustou i del  Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises i el Parc Natural de l’Alt Pirineu. La iniciativa s’acostuma a fer en aquestes dates, per tal de coincidir amb la Festa Major de Tavascan, on sovint diversos veïns d’Ustou també hi participen venint a peu des del seu poble, tot travessant el port de Tavascan.