al contingut a la navegació Informació de contacte

L'AJUNTAMENT EXECUTA ELS AJUTS A LA GESTIÓ FORESTAL SOSTENIBLE

DIVENDRES 04 NOVEMBRE 2022

L'Ajuntament de Lladorre ha executat els ajuts a la gestió forestal sostenible en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.

En aquest sentit s'han dut a terme dos línies d'actuacions:

En primer lloc, s'ha arranjat la pista de Montalto, de Tavascan a la presa, i s'ha formigonat el ferm en un tram de la pista forestal de Noarre. Aquesta actuació, amb un import total de 24.959,30 € ha estat cofinançada en un 43% pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i en un 57% pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

D'altra banda, s'ha realitzat una aclarida forestal a les Obagues de Tavascan, en dos àmbits: en una avetosa i en la franja voral del camí forestal; ambdós àmbits acumulen una superfície total de 3,00 ha. L’actuació ha consistit en treure els peus d’avet de classes diàmetre inferior a 15 cm, els peus morts, malalts i/o torts; deixant tots els planifolis. Aquesta actuació complementa l’aclarida de millora iniciada fa uns anys en la zona del sender de la Pleta del Prat al mirador de Corbiu. L'actuació, amb un import total de 3.750,50€, ha estat cofinançada en un 43% pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural i en un 57% pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Les actuacions executades milloren la xarxa viària per a la gestió del boscos, i van destinats a la millora dels cicles ecosistèmics, la prevenció dels incendis forestals i la restauració del potencial forestal.

Document Actions