Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inici del primer cicle d'infantil a l'escola els Minairons de Ribera de Cardós

A partir del 20 de setembre s’implanta l’oferta d’escolarització de l’1 als 3 anys a les Valls de Cardós impulsada pels ajuntaments de Vall de Cardós, Lladorre i Esterri de Cardós juntament amb la comunitat educativa del centre.

DILLUNS 20 SETEMBRE 2021

L’Escola Els Minairons ha estat adherida a la implantació dels ensenyaments del primer cicle d’educació infantil a escoles rurals pel curs 2021-2022, obrint les portes a les primeres alumnes aquest dilluns 20 de setembre, el qual significa  l’ampliació de l’oferta educativa del centre incloent la franja d’edat d’1 als 3 anys, de manera que l’escolarització de les Valls de Cardós podrà ser continuada des  del primer any fins als dotze anys. 

Aquesta iniciativa s’ha promogut i coordinat des de la Comunitat de Municipis Cardosencs (ajuntaments d’Esterri de Cardós, Lladorre i Vall de Cardós), veient en l’ampliació de l’oferta d’ensenyament una oportunitat per l’atracció i l’arrelament de les famílies a la vall, i apostant pel reforç del projecte educatiu de l’Escola Els Minairons, ja que es promou la integració dels infants a les dinàmiques pedagògiques del centre des de l’any. Es tracta d’una actuació emmarcada dins el Pla de Desenvolupament Local Sostenible de les Valls de Cardós que té com a objectiu la millora dels serveis de la vall per a atraure i fixar població. El servei de primer cicle d’infantil s’integra en el funcionament de l’Escola amb el mateix horari i calendari. Els preus públics són de 118€ mensuals i també s’oferirà servei de menjador, aprofitant que l’Escola disposa d’aquest servei amb cuina pròpia.

La implicació i l’entrega de l’equip docent d’Els Minairons ha estat imprescindible  per a la implementació d’aquesta iniciativa, ja que gràcies a la dedicació de les  mestres se li ha anat donant forma i es podrà començar aquest primer curs amb entusiasme. Talment, la participació de pares i mares també ha estat decisiva per a que aquesta demanda agafés impuls i a dia d’avui sigui un actiu més per viure als pobles de la vall.

Fitxers adjunts