La consellera Borràs inaugura el Centre de Visitants de Tavascan

Consellera HospitaletCAS_2373 low La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha inaugurat aquest dissabte, 16 de juny de 2017, la primera fase del Centre de Visitants de Tavascan.

Aquest nou equipament permet dotar al municipi de nous espais polivalents per a realitzar-hi múltiples activitats.
Publicat a General

Resultat procés selecció personal laboral CALP, temporada estiu 2017

Resultat procés selecció personal laboral Centre d’Activitats Lúdiques Pirinenques SL (CALP), temporada estiu 2017

Per veure el resultat del procés podeu clicar en aquest enllaç i veureu el PDF.
Publicat a Documentació, Laboral

Resultat procés selecció personal laboral, temporada estiu 2017

Resultat procés selecció personal laboral, temporada estiu 2017 – Esports d’Hivern

Feu clic en aquest enllaç per veure el PDF amb el resultat.
Publicat a Documentació, General, Laboral

El conseller Baiget visita el municipi de Lladorre

IMG_3799 El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, ha visitat aquest dissabte diversos espais i instal•lacions del municipi de Lladorre acompanyat de l’alcalde, Salvador Tomàs, i d’altres autoritats.

IMG_3799 Per exemple, ha pogut veure de primera mà el funcionament de la Central Hidroelèctrica de Tavascan, un complex que rep moltes visites guiades cada setmana i és un dels grans atractius visitables de la zona.

El conjunt hidroelèctric es troba dins d’una caverna de 500 metres de profunditat a l’interior de la muntanya del Pic de Guerón. Una de les seves singularitats és que és reversible, la primera d’aquestes característiques que es va posar en marxa a l’Estat espanyol. De dia agafa l’aigua dels llacs per produir electricitat, i durant la nit funciona com una estació de bombeig; torna a pujar l’aigua fins als llacs superiors per poder reutilitzar l’aigua com a font d’energia.
Publicat a General

Bases de contractació de personal laboral temporada d’estiu de les empreses municipals CALP i EH

Bases de contractació de personal laboral temporada d’estiu de les empreses municipals CALP i EH

Bases contractació CALP en aquest enllaç.

Sol·licitud CALP en aquest enllaç.

Bases contractació EH en aquest enllaç.

Sol·licitud EH en aquest enllaç.
Publicat a General, Laboral

Vine a viure l’espectacle familiar “Peer Gynt” a Tavascan

Foto Peer Gynt low Aquest concert, dirigit a tota la família, tindrà lloc el diumenge 21 de maig al Local Social de Tavascan a les 18 hores i és totalment gratuït gràcies a l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida

Dia: Diumenge 21 de maig
Hora: 18.00 h
Lloc: Local Social de Tavascan.
GRATUÏT.


PEER GYNT,
SUITE PER A PIANO A QUATRE MANS

Concert de piano a 4 mans i 2 actors.

“Segur que tots heu escoltat algun cop les melodies de Peer Gynt en algun concert o fins i tot a la televisió, però ben segur que mai les heu escoltat interpretades a quatre mans en un piano i, alhora, representades teatralment. Tindreu l’oportunitat de gaudir de la unió de dos arts per a un fi comú. Teatre i música es posen a la vostra disposició per apropar-vos a aquesta popular suite del genial compositor noruec Edward Grieg.”

Intèrprets:
Piano: Oksana Shymanska i Vivian Sánchez
Actors: Manel Romeu i Sílvia Giménez

És una producció de “L’Intèrpret Produccions” i arriba a Tavascan per gentilesa de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida.
Publicat a Esdeveniments

Convocatòria de ple – Sessió extraordinària

Sessió extraordinària urgent amb diferents punts en l’ordre del dia

Visualitza el document
Publicat a Plens

Edicte – Estudi Impacte Ambiental Pista Estanilles

Edicte – Estudi Impacte Ambiental Pista Estanilles

Podeu consultar l’Edicte en aquest enllaç.
Publicat a Documentació, General

Finalitzat l’inventari dels fons documentals del municipi de Lladorre

noticia-inventari-lladorre.JPG_1645710395 Els inventaris dels fons de l’Ajuntament, del Jutjat de pau i de la Jefatura Local del Movimiento de Lladorre ja es poden consultar a “Arxius en línia”

L’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà (ACPS) va iniciar el maig de 2016 les tasques d’ordenació i catalogació dels fons documentals del municipi de Lladorre, que no havien estat mai objecte de intervenció arxivística.

En primer lloc, el personal tècnic de l’arxiu va portar a terme, en les dependències municipals, una neteja superficial de la documentació, i es va elaborar una relació de sortida (transferència), eliminant els elements que no són documentació (com, per exemple, els formularis en blanc). Posteriorment, la documentació relacionada es traslladà a l’Arxiu Comarcal.

Un cop a les instal·lacions de l’ACPS, s’ha realitzat una neteja més acurada dels documents que ho han requerit. Seguidament, la documentació s’ha ordenat i classificat segons el quadre de classificació corresponent, i s’ha descrit en el programari GIAC. A continuació s’ha elaborat la descripció dels fons resultants (Ajuntament de Lladorre, Jutjat de pau de Lladorre i Jefatura local del movimiento de Lladorre) segons la NODAC (Norma de Descripció Arxivística de Catalunya). També s’ha incorporat documentació nova al fons de la Cambra agrària de Lladorre i a la Col·lecció de Manuscrits i documents solts.

Finalment, s’han establert criteris d’ordenació de la documentació administrativa activa restant en seu municipal.

Donat que cap a l’any 1948 foren agrupades les secretaries de Lladorre i del veí municipi d’Esterri de Cardós, hem trobat documentació d’Esterri de Cardós durant l’ordenació del fons de Lladorre, que ha estat ubicada al seu fons corresponent.

El fons de l’Ajuntament de Lladorre consta de 40,9 m lineals (uns 410 arxivadors, aproximadament), 130 imatges, 6 plànols i 2 cartells, i les seves dates extremes són 1860-2013. La sèrie de comptabilitat s’inicia el 1879; la correspondència, el 1925; els expedients de quintes, el 1891, i els padrons d’habitants, el 1924.

El fons del Jutjat de pau de Lladorre té 1,5 ml i les seves dates extremes són 1879-1998. En aquest fons destaquen les sèries de correspondència (1949-1998), expedients possessoris (1895-1934) i de judicis de faltes (1879-1972).

El fons de la Jefatura local del Movimiento de Lladorre és un fons petit, de només 0,1 ml i dates extremes de 1956-1967, on podem destacar la correspondència.

Durant els treballs també s’han recuperat i restaurat segells municipals antics, que s’exposaran a l’Ajuntament. S’empendrà ara una campanya de recuperació de documentació escrita i fotogràfica, per complementar els fons inventariats, així com activitats de difusió de la història del municipi.

Els inventaris poden ser consultats per tothom mitjançant l’aplicatiu Arxius en Línia, i els documents estan a disposició dels usuaris: el propi Ajuntament (que és el titular del fons) per a la seva gestió diària, els ciutadans en general i els investigadors.

Aquesta actuació forma part de les tasques de l’Arxiu Comarcal de suport a l’administració local, i ha finalitzat el febrer de 2017.

Font notícia: Generalitat de Catalunya
Publicat a General

Sessió extraordinària de Ple

Sessió extraordinària de Ple amb diferents punts en l’ordre del dia

Visualitza el document
Publicat a Plens